Webshop csomag kis értékű küldeményekre Nagy-Britanniába


magyarul English


2021. január 1-től az e-kereskedelem csomagküldési és vámkezelési szabályai megváltoztak a Nagy-Britanniába magánszemélyek részére küldött kis értékű, azaz a 135 font alatti csomagok esetén. Ebben az esetben a magyar eladónak a UK áfát kell felszámolnia a vevője felé az értékesítés időpontjában, és ezt a UK állam felé meg kell fizetnie. Amennyiben a csomagban levő termék nem jövedéki termék és a csomag értéke 135 font vagy annál kevesebb, a nagy-britanniai vámszabályok alapján a csomag nem vámköteles, csak a már fent említett áfa kötelezettségnek kell eleget tenni. Ennek feltétele a brit áfa regisztrációs szám.

A NIETSCH Kft. angliai partnerével együttesen az áfa szám igénylésében és az áfa bevallás elkészítésében tud közreműködni.

A Webshop csomag havi díja:

Tartalmazza:

A könyvelés számla másolatok és összesítő riportok alapján történik. A számlákat elektronikus formátumban kérjük megküldeni, az összesítést CSV vagy Excel formátumban kérjük. Ehhez file mintát biztosítunk annak érdekében, hogy a megbízó file-ja a szükséges információkat tartalmazza.

135 font feletti csomagok esetén DDP csomagjainkat ajánljuk.


vissza a többi cikkhez


Import - export kapcsolatNIETSCH Tamás

ügyvezető, import-export tanácsadó

Import-export tanácsadással kapcsolatban keresd Nietsch Tamást az alábbi elérhetőségeken:

nietsch.tamas@nietsch.hu
@ftamas-nietsch-413a034